Thuisverpleegkundigen moeten identiteit patiënt controleren.

Vanaf 1 oktober moeten de thuisverpleegkundigen de identiteit van hun patiënt controleren bij elk patiëntencontact als ze de elektronische derdebetalersregeling toepassen. Bij de derdebetalersregeling betaalt de patiënt enkel het remgeld (wat niet wordt terugbetaald door het ziekenfonds), de rest van de factuur wordt rechtstreeks met het ziekenfonds geregeld.

De maatregel zal volgens het Riziv leiden tot een administratieve vereenvoudiging en een efficiëntere samenwerking tussen de zorgverleners en de ziekenfondsen. Ook eventuele fraude van zorgverleners en patiënten zal op die manier voorkomen kunnen worden, aldus het Riziv.

Vanaf 2018 zal de verplichting uitgebreid worden naar andere categorieën zorgverleners. De identificatie zal in regel gebeuren door een elektronische lezing van de identiteitskaart. Ook elektronische vreemdelingenkaarten, geldige ISI+-kaarten - bijvoorbeeld voor kinderen van minder dan 12 jaar die nog geen geldige identiteitskaart hebben - komen in aanmerking, net als een geldig attest van de sociaal verzekerde afgeleverd door een ziekenfonds.

Kunnen we je helpen?

 Tel.:0477304377

 

Wij zijn actief in de regio : Vosselaar - Beerse